Snowboardlinjen

En blogg startad utav oss som går snowboardlinjen i Tärnaby.

Domarkurs

Kategori: Övrigt

Nu har dimman äntligen lättat och det är lite kallt, det ligger snö på topparna men här nere på marken har det smält bort, så ingen mer snowboard har det blivit till vår besvikelse. Vi hoppas för fullt att de kommer igång med snöläggningen snart =)



Igår kväll kom Ola Sundekvist hit hela vägen från USA och höll domarkurs med oss. Igår och idag har vi suttit i klassrummet och lyssnar, kollat på klipp och lärt oss en massa, nu har vi alla koll på hur man dömer i framförallt Slopestyle. Tack Ola för en sjukt bra kurs!

Annars drar vi på höstlov nu och är tillbaka om drygt en vecka!

Ha det gött!
Elsa

PVC

Kategori: Snowboard

I morse kom vintern till oss på riktigt och det blev en fet session, vi var taggade!
Lina gjorde första tacon, Finnen fick ont i röven men de klarade sina mål för dagen och det gjorde också jag efter några blåmärken.

Det var den andra eller tredje åkdagen för denna säsong och alla ramlade x antal gånger men det var det värt!



/ Elsa

I väntan på snö.

Kategori: Övrigt

Det var en söndag med inte allt för bra väder. Men vi bestämde oss ändå för en promenad bort till hängbron.
Vid hängbron fotade vi och filmade lite inför vinterns kommande projekt. Det blev dessvärre mindre film än foto då ena kameran fick slut batterier.

Men på lite bilder kan vi bjuda. Det är saker som det här gör man i väntan på snön.
/Lina.

Säljkurs och skolarbeten.

Kategori: Övrigt

Vi började veckan med en två dagars säljkurs med Max Söderpalm. Där lärde vi oss hur vi ska sälja, sälja oss själva och tänka positivt, för att kort sammanfatta kursen. Det var lärorikt och mycket bra.

I klassrummet jobbar vi vidare med planering till Late November Camp som hålls den första helgen i December. Det är mycket som ska göras och vi jobbar på. Idag har vi pratat med de lokala sponsorerna, ringt lite samtal och skickat mail. Vi har även köpt ny färg så vi ska påbörja en renovation utav våra rails också, förhoppningsvis i veckan.

Eftersom många är intresserade utav vad vi gör på skolan. Så tänkte vi ger er en liten inblick utav hur det kan se ut.Med det får jag tacka för mig, nu ska klassen gå bort till gymnastikhallen och ha idrott.

/Lina.

ViNTER!!

Kategori: Övrigt

I morse var det minusgrader och frost, och i eftrermiddags kom den första snön nere i byn. Då var det dax för bad i Gäutan. Elsa och Pata hade bestämt det sen första veckan vi kom hit, men Pata fegade ur och finnen (Ida) tog över hans plats.

Pata är sur, Pata är för det snöar, Pata är sur för det snöar och han vill åka skate, och inte bada. Pata är sur.


Snabb-doppet.


/Elsa och Ida

Late November Camp 2011

Kategori: November Camp




Late November Camp 2011

Snowboardlinjen i Tärnaby anordnar för 13e året i rad November Camp. Detta år går Campet av stapeln den 2-3 december och har därav fått namnet Late November Camp. Campet är en helg tillängnad skid och snowboard fantaster som vill få en bra start på säsongen och träffa härliga människor.  Campet är en folkfest och en officell invigning av vår park i Tärnaby.

 

Fredagen den 2 december slår vi upp portarna för vår grymma försäsongspark och vi shreddar hela helgen lång med en grym slopestyle tävling som avslut.

 

Några planerade happenings under helgen:

 

  • Filmvisning med Random Bastards senaste film Tentacle och middagsbuffé.
  • Brädtester med det senaste från bl.a. Lib Tech, Smokin samt tjejbrädor från Gnu.
  • Rail session
  • Spin to win
  • Tjejtävling

 

Early Winter Session är tävlingen vi arrangerar tillsammans med Fjällvindens IK snowboardklubb den 4 december. Det är en enstjärnig TTR slopestyle tävling med start 9.00. Vi välkommnar både snowboard- och skidåkare.

 

För att under fredag och lördag få åka i parken behövs ett Camp-pass som kan köpas på plats eller förbeställas via Fjällvindeln. Vid förbeställningar är Camp-passen billigare. Om ni förbeställer Camp-passen kommer de att kosta 150 kronor, på plats kommer vi att sälja Pass i backen under hela helgen och de kostar då 200 kronor. Passa även på att föranmäla er till TTR-tävlingen, även det kommer bli billigare om ni föranmäler er, 150 kronor föranmält och 200 kronor på plats.

Glöm inte bort att delta i Facebookevenemanget där ni enkelt kan följa uppdateringar om campet.

 

Bo gör du smidigast på Fjällbyn, kontakta dem för bokning på nr. 0954-104 15.
Uppge att du ska vara med i November Camp för nice paketpriser.

 

Resa kollektivt hit? Bästa sätt söderifrån är Lapplandspilens bussar från Stockholm och vi kusten norrut raka vägen till Tärnaby. Det går även flyg från Arlanda till Hemavan där vi kan fixa transfer ifrån till Tärnaby som ligger 2 mil bort. Det går även tåg flera gånger i veckan med byte i Umeå.


Late November Camp har en egen kategori här på bloggen så ni enklare ska hitta info.




Storuman Village Jam, film.

Kategori: Event

Under jamet var det en kille som filmade, Nils Gunnarsson. Han har klippt ihop en kort film och länkat den till oss. Så självklart delar vi med oss av filmen till er. Tack Nils och tack alla som kom!

Storuman Village Jam

Kategori: Event

I fredags åkte vi till Storuman och förberedde och Lördagsmorgonen ägnade vi åt skottning och shapening. Mycket snö hade vi, bra blev det och här kommer lite bilder.



Dagens sombrero

Dagens vurpa

Dagens skidåkare

Dagens tjej

Dagens snowboardåkare


Dagens mest peppade snowboardåkare

Dagens mest peppade skidåkare

Dagens nose press

Dagens starkaste människor

Dagens tail press


Vi vill tacka alla som hjälpte oss att genomföra detta event.
Projekt Ett nice Storuman och Frida Wiklund
Storumans folkhögskola och Ulrik Dahlgren
och såklart Tärnaby-killarna med fleece-buffarna!

/Elsa